Engagemang/Nöjen

 

MIDSOMMARAFTON 2022:

Kl:11-15

Liten midsommarstång

Fiskdamm för barnen laughingwink

Vi bjuder våra campinggäster på våfflor, saft och kaffe utomhus om vädret tillåter!

  • Midsommaren 2022 blir vad vi tillsammans gör den till! Vi hoppas på sol och värme i hjärtat, grillning och trevlig gemenskap! Njut av nuet och den vackra Ångermanländska naturen! Tyvärr har kommunens fritidschef Patrik Asplund beslutat att poolområdet ska vara stängt midsommarhelgen!

 

 

Förslag på aktiviteter:

Googla Googla laughing

Skotten i Ådalen. Ådalen 31 (som Tomas Ledin sjunger om) kallas det händelseförlopp kring en arbetskonflikt i Ådalen i mitten av maj 1931. Fem personer sköts ihjäl av militär. 1981 restes ett monument i Lunde på den plats där de fem stupade. Monumentet är i brons, 2,6 meter högt och väger 3 ton. Skulptören heter Lenny Clarhäll. Monumentet föreställer en arbetare och en häst som stegrar sig inför en av demonstranternas fana. I bakgrunden ser man den vackra Ångermanälven.

Wästerlunds café ligger vid Sandöbron.

Cafér och restauranger med rättigheter (meny, pizza och hamburgare) finns i Kramfors stad som firade 70 år 2017.

Ådalens Veteranbilmuseum i Lunde (Tullgatan 2). Där finns en hel värld av gamla tjusiga fordon och maskiner.

Googla på Häxprocessen i Torsåkers socken Ångermanland och Kramfors, Nyland, Bollstabruk, Finnmarken, Lunde etc. Icktjärns naturreservat (bevarad skog med vandringsled), Skuleberget, Mannaminne, Rotsidan. Det finns mycket att upptäcka för den som vågar! Det går utmärkt att göra dagsutflykter från Flogsta Camping som ligger centralt, nära natur och stad.  

Stenbitens fiskeförening har en hemsida med aktuell information.

Fiska i Icktjärn, Gäddtjärn och Kramforsån (fiskekort finns att köpa på OK samt Järnvägskiosken), eller....varför inte...heltenkelt bara njuta av naturen och allt som finns runt omkring oss!

Följ flödet och slappna av (bada, sola och grilla) cool

Sensommar och tidig höst: Hyr en stuga eller husvagnsplats, plocka bär och svamp i vår fina natur.

VÄLKOMMEN TILL KRAMFORS OCH FLOGSTA CAMPING! smile